DEN NORSKE KLUBBEN COSTA BLANCA
Besøksadresse: Avenida de la Constitución 30, Alfas del Pi
Postadresse: Apartado Correos 34, 03580 Alfas del Pi
Tlf 965 888 186 (hverdager mellom 10.00 og 14.00) - epost: info@dnkcb.com
Den Norske Klubben er nå på Facebook! Klikk her
 
Kunstgruppen 93
Nyhetsbrev fra Kunstgruppen, mars 2019

Kjære medlemmer i kunstgruppen!
Nylig avsluttet «Mal med oss, med Tachi». 10 deltagere hadde gjennom åtte uker fått veiledning av deres male-prosjekter fra Tachi. Tachi er en engasjert og vennlig lærer (snakker engelsk) som uansett, blyanttegning, akvarell, akryl eller hva det måtte være har ideer og forslag til forbedring. Vi håper han kommer tilbake på et senere tidspunkt.
Torsdag 14. mars var fem deltagere hos Tove Kvernvik, kunstner, kunstgruppemedlem og styremedlem i kunstgruppen på atelierbesøk. Tove lager sine egne farger med pigment, eggeplomme og mer. Hun maler i sitt uteatelier og intuitivt lar hun oppstå det som skjer. Vi beundret en rekke ferdige bilder i nydelige farger og former som er klare til å tas med til Norge til to utstillinger i sommer. Tove forklarte om sitt arbeid og besvarte spørsmål. For de som har utstilt bilder i DnkCB i det siste året vil de være kjent med henne og hennes mann Arild som profesjonelle opphengere.
Førstkommende torsdag 28.mars er det vernissasje i DnkCB kl 13 med den spanske kunstneren Pepa Martinez. Pepa har blitt medlem i Klubben og i Kunstgruppen etter nyåret. Også hun lager sin egen maling med fargepigmenter, hun maler som regel i storformat og uttrykker det kosmiske rundt personer. Hun gir også kurs og er opptatt av fargenes helende kraft. Vi gleder oss til hennes utstilling gjennom hele april.
Torsdag 25. april er det siste vernissasje før sommeren. Hele ni personer av «Tachigruppen» bidra med bilder til en fellesutstilling som skal henge fra mai til slutten av september. Så dette blir spennende. Møt opp som vanlig kl 13.
Det er mange av «trekkfuglene» som har reist eller reiser hjem i disse dager. Vi holder derfor ingen medlemsmøte i mars og april. Men til høsten vil vi være tilbake med fult program. Første vernissasje i høst vil være torsdag 03.oktober kl 13. Anne Mauland stiller ut sine vakre akvareller. Også påfølgende måneder er det klart for utstillere (vi vil ikke røpe navnene enda). Men sitter du inne med tanken og har lyst å stille ut så gi beskjed. Det går an å lage fellesutstiller to eller flere sammen også. Vi organiserer det for deg.
Videre har vi planlagt akvarellkurs fra grunnen av fra medio oktober til medio november over 4 ganger. To dagers kurs om å lære å lage papirbatikk og kunstnerbok, også dette egner seg for nybegynnere og viderekommende er også på planene. Det snakkes også om kanskje et formiddagskurs «for alle» også de som tro de ikke kan tegne/male. Hva tenkere dere om det? på en av medlemsmøtene til høsten vil et klubbmedlem komme å fortelle oss om Veermer. Atelierbesøk og mal med oss ute står også på listen.
Til slutt vil jeg også minne om at det er planlagt utstilling for kunstgruppemedlemmer i febr/mars 2020 i Casa de Cultura. Som vanlig annet hvert år skal det holdes fellesutstilling. Det tar tid å jobbe med prosjekter så derfor nevner vi det allerede nå. Vi kommer tilbake med dette og mer til høsten.
Månedens Bilde: klikk her.